Szeretettel várunk Szolnok mellett a TiszapartOn

Tiszavirágzás Túra Csónakkal

Testközelből átélni a tiszai nyár legizgalmasabb időszakát. Egy hét, amikor a szerelem egyetlen napért kel életre.
A tiszai nyár fénypontja

Mindent a Tiszavirágzásról

Mi a Tiszavirág?

A lárvák növekedésének befejeződésével néhány órára kelnek életre ezek a kb. 3-4 cm-es rovarok. Életük egyetlen célja a pártalálás, vagyis a megtermékenyítés.

Mikor van a Tiszavirágzás?

A virágzás általában június 10 és 20 közé szokott esni, de biztosan soha nem lehet megmondani az időpontját előre. A rajzás a 17 óra körül kezdődik és 20 óra magasságában fejeződik be.

Meddig tart a rajzás?

A rajzás legalább 10 napig tart. Számuk naponta egyre növekszik, a főrajzás pedig kb. a 4-5-ik napon a legintenzívebb.

Hol látható a Tiszavirágzás?

A Tisza déli szakaszairól indul és halad a folyásiránnyal szemben a folyón felfelé. Nálunk a TiszapartOn még háborítatlan környezetben figyelhető meg a virágzás.

Hogyan lehet megnézni?

A tiszavirágzás hetére csónaktúrákat szervezünk 3 fős turnusokban. Az esti órákban szeretettel várjuk vendégeinket, hogy együtt éljük át a szerelem kivirágzásának örömtáncát.

Milyen jelentősége van?

A tiszavirág számos hal-, madár- és békafaj tápláléka, emellett fontos a folyó ökológiai állapotát is jelzi. A vegyipari szennyezések sajnos jelentős károkat tesznek a folyó életében.
1
1
1
hét, a szerelem hete...
Szeretettel várunk a TiszapartOn

Tiszavirágzás Túra Csónakkal

Családos program

Nem lehet elég korán kezdeni. Örömmel vezetjük be a természet csodáiba a kicsiket és nagyokat egyaránt. A csónak 3 fő befogadására képes.

Tapasztalt Túravezető

A Tisza a mindenünk. Ide születtünk, itt tanultunk meg úszni, csónakot vezetni, a természettel együtt élni. A Tisza a hivatásunk.

Közvetlen Vízparti Szállás Lehetőséggel

Ha egész biztosan nem szeretnél lecsúszni a tiszavirágzásról, akkor rendelkezésre áll két kiadó, közvetlen Tisza-parti szállás. A két ház pótággyal 9 fő befogadására ideális, a kertben felállított jurtasátorban pedig további 4 fő fér el.

A tiszai nyár fénypontja.

Tiszavirágnézés Csónakkal

Translate